Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 16/2/2023 η ημερίδα με θέμα “Γονείς και παιδιά με ασφάλεια στις ψηφιακές συσκευές και το διαδίκτυο” που συνδιοργάνωσαν οι διευθυντές/τριες, οι εκπαιδευτικοί και οι σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Ορχομενού, Δημοτικού Σχολείου Διονύσου και Πολυδύναμου Νηπιαγωγείου Ορχομενού, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού σχολείου Ορχομενού.

Η κ. Γεωργιτζίκη Ναταλία, εκπαιδευτικός πληροφορικής, παρουσίασε διαθέσιμα λογισμικά γονικού ελέγχου, ενημέρωσε για την ηλικιακή κλίμακα ψυχαγωγικών έργων και έδωσε μικρές συμβουλές σχετικά με τις ψηφιακές συσκευές και το διαδίκτυο. Στη συνέχεια, η κ. Γκάρα Γεωργαντζίνου Μαρία, ιατρός- παιδίατρος, παρουσίασε τα σημάδια που δείχνουν οτι ένα παιδί μπορεί να ασχολείται υπερβολικά με τις ψηφιακές συσκευές και συζητήσαμε για το τι μπορούμε να κάνουμε, εκπαιδευτικοί και γονείς, ώστε να φροντίσουμε τα παιδιά μας και να αναγνωρίσουμε συμπτώματα υπερβολικής χρήσης ή τυχόν εξάρτησης.

Ευχαριστούμε τις ομιλήτριες, τον διευθυντή του 2ου Δημοτικού σχολείου Ορχομενού για τη διάθεση της αίθουσας εκδηλώσεων, των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, των εκπαιδευτικών και των διευθυντών/τριών για τη στήριξή τους και την υλοποίηση της ιδέας.

Την παρουσίαση της κ. Γεωργιτζίκη μπορείτε να τη βρείτε πατώντας στο αρχείο παρουσίαση