Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε στο μάθημα ΤΠΕ με σκοπό τη συνεργασία των μαθητών μας και την ανταλλαγή απόψεων, σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών του μαθήματος ΤΠΕ.

Για να συνδεθείτε στο ιστολόγιο πρέπει να συμμετέχετε στην κυψέλη μας (μέσω της πλατφόρμας e-me του ΠΣΔ) με τους κωδικούς σας στο ΠΣΔ. Δείτε εδώ την κυψέλη μας και κάντε αίτημα σύνδεσης ώστε να σας κάνει δεκτή η εκπαιδευτικός.

Συνδεθείτε με τα στοιχεία σας στο ΠΣΔ

Κάντε αίτημα συμμετοχής στην κυψέλη

Δείτε στον παρακάτω πίνακα το χρονοδιάγραμμα, τους κανόνες καλής συμπεριφοράς και τα θέματα του ιστολόγιου

Έγινε με το Padlet

Δημιουργία Avatar

Στο ιστολόγιο αλλά και γενικά στο διαδίκτυο δεν ανεβάζουμε φωτογραφίες μας. Έτσι θα δημιουργήσουμε το avatar μας και τη ψηφιακή μας τάξη, αξιοποιώντας την εφαρμογή pixton.

Μπείτε στην εφαρμογή πατώντας στην τάξη σας εδώ και εισέλθετε με τα στοιχεία που σας έχει δώσει η δασκάλα σας

Μέχρι τώρα έχουν εισάγει τα avatar τους τα παιδιά ενός τμήματος Δ2 οπότε βλέπετε τη ψηφιακή μας τάξη

 

Επιλογή ονόματος ιστολόγιου

Σκεφτείτε ένα όνομα ή φράση (μέχρι 4 λέξεις) για το ιστολόγιό μας. Θυμίζουμε ότι το ιστολόγιο είναι εκπαιδευτικό οπότε πρέπει να έχει τέτοιο χαρακτήρα και το όνομά του. Θα επιλέξουμε τα πιο σχετικά και θα τα υποβάλουμε σε δημοσκόπηση

Διαγωνισμός λογότυπου- εικόνας ιστοτόπου

Λάβετε μέρος στο διαγωνισμό για το logo- εικόνα φόντου, του ιστολόγιού μας. Δημιουργήστε ένα λογότυπο για το ιστολόγιο, ζωγραφίζοντάς το σε χαρτί (με μαρκαδόρους καλά πατημένους ώστε να μπορεί να σκαναριστεί) ή σε οποιοδήποτε πρόγραμμα ζωγραφικής ή δημιουργίας λογότυπου. Ενδεικτικά αναφέρω